Diversificarea – leguminoasele



Alimentația nu este un domeniu foarte consensual în pediatrie și există unele alimente deosebit de discutate raportat la momentul oportun al introducerii in alimentatia bebelusilor.
Leguminoasele sunt un exemplu.
 
Sunt foarte bogate în proteine, carbohidrați și fibre complexe, ceea ce le face deosebit de interesante din punct de vedere nutrițional. În plus, avem forme, texturi și culori diferite față de alte alimente, ceea ce le face foarte atrăgătoare. Cu toate acestea, sunt puțin indigestive și acesta este cel mai mare motiv care poate limita puțin utilizarea lor la bebelușii mici.
Astfel, cea mai consensuală poziție recomandă introducerea sa în alimente de la 8 la 9 luni, cu o atenție deosebită:
 
* Trebuie să fie bine înmuiate;
* Inițial ele trebuie date fără coajă;
 
Dacă este posibil, începeți cu leguminoase mai ușor de digerat, și anume linte decojite și fasole neagră sau albă. Ulterior, restul trebuie introdus.
 
Un sfat important este să încercați ca leguminoasele să devină parte a rutinei dietetice a copilului dvs. din momentul în care le introduceți în dieta dumneavoastră. Abia atunci se va obișnui să le vadă ca pe un aliment „normal” și nu se va obișnui să le pună deoparte pe farfurie.
Sursa imagine-pixabay