skip to Main Content

Animalele de companie si copiii

In caz ca te-ai intrebat vreodata daca ar fi bine sau nu sa ii iei copilului tau un animal de companie , am incercat mai jos sa vedem care ar fi avantajele .
Contactul copiilor cu animale de companie are numeroase avantaje, deci ar trebui încurajat ori de câte ori este posibil. Unele dintre principalele sunt următoarele:
1. Stimuleaza dezvoltarea: dezvoltarea copilului este extrem de complexă și ar trebui să fie cât mai diversă posibil. Astfel, contactul timpuriu cu animalele ajută la stimularea motorie, vizuală și cognitivă, favorizând o dezvoltare mai armonioasă și diversificată. De asemenea, permite mișcări de joc și interacțiune, care sunt, de asemenea, experiențe importante în creșterea sa.
2.Încurajeaza responsabilitatea: Implicarea copiilor în acte la fel de simple precum hrănirea, scăldatul sau periajul părului îl învață pe copil că, deși este mică, poate ajuta la îngrijirea animalului, făcându-l mai responsabil. În plus, te învață și că trebuie să respecți toate ființele vii, ceea ce mi se pare extrem de pozitiv și pedagogic.
3.Pot ajuta la prevenirea alergiilor: una dintre cele mai mari temeri ale părinților este riscul ca copiii lor să dezvolte alergii prin contactul cu părul animalelor. Cu toate acestea, studii recente au arătat că este exact opusul, adică un astfel de contact timpuriu pare să scadă riscul de alergii, contribuind la dezvoltarea toleranței la aceste particule. Cu toate acestea, este întotdeauna o decizie de evaluare de la caz la caz, în special dacă copilul are antecedente familiale de alergii, astfel încât contactul trebuie evitat numai dacă are o alergie adevărată documentată.
Cu toate acestea, este întotdeauna bine să întărești ideea că, oricât de docil și dulce ar fi animalul, acesta acționează de obicei prin instinct, deci este esențial să se asigure întotdeauna siguranța copilului, mai ales dacă este mic. În primele zile, animalul se poate simți amenințat, așa că ar trebui să se evite singurele momente cu copilul. În plus, este de asemenea foarte important să se asigure o îngrijire veterinară adecvată, atât în ​​ceea ce privește deparazitarea, cât și în ceea ce privește vaccinarea. Aceasta este singura modalitate de a garanta că riscul de infecții este minimizat.
În concluzie, se poate spune că relația dintre copii și animalele de companie este foarte pozitivă și ar trebui încurajată, atâta timp cât se are in vedere cele explicate anterior.
Imagine sursa : pixabay
Ar putea fi o imagine cu copil, stând în picioare, animal şi în aer liber