skip to Main Content

7 Motive pentru controlul la urologie

Bărbații amana, de obicei, examinarile de sănătate. Adesea, nici măcar nu vor merge la medic atunci când este ceva în neregulă. Dar ignorarea problemei  nu înseamnă că aceasta va dispărea, indiferent de cât de mult se doreste.

Urologii sunt medici care văd bărbați și femei. Pentru bărbați, aceștia sunt medicii care se ocupă de problemele urinare, de prostată și de orice probleme ale organelor de reproducere masculine.

  1. Probleme urinare
    Problemele urinare sunt foarte frecvente la bărbați, mai ales pe măsură ce îmbătrânești. Aceste probleme includ în mod obișnuit încetinirea fluxului urinar, mersul la baie mai frecvent, ridicarea mai multă noaptea pentru a urina, senzația că nu vă goliți până la capăt sau dacă porniți și opriți fluxul. Cel mai frecvent motiv pentru aceste simptome este creșterea glandei prostatei, deși din fericire acestea nu sunt de obicei semne de cancer de prostată. Cu toate acestea, este încă important ca aceste probleme să fie abordate, deoarece acestea pot duce la probleme grave ale vezicii urinare sau ale rinichilor pe drum. A vedea un urolog pentru aceste simptome nu înseamnă doar să vă faceți mai confortabil – poate ajuta la prevenirea deteriorării permanente a altor organe.
  2. Sânge în urină  Sângele văzut în urină poate proveni din mai multe surse. S-ar putea datora unei măriri a prostatei, a pietrelor la rinichi sau chiar a unor tumori ale rinichilor sau ale vezicii urinare. Dacă vedeți sânge în urină sau dacă medicul dumneavoastră de asistență medicală primară găsește sânge microscopic în urină în timpul unui screening de rutină, trebuie să fiți văzut de un urolog.
  3. Pietre la rinichi Dacă aveți pietre la rinichi, ar trebui să consultați un urolog, chiar dacă nu aveți dureri deoarece acele pietrele care nu vă deranjează astăzi vă pot cauza mâine probleme.
  4. Screening-uri pentru cancerul de prostată Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer în rândul bărbaților. Deoarece nu prezintă niciun simptom înainte ca acesta să devină avansat, singurul mod de a-l prinde devreme este printr-un screening al cancerului de prostată care implică un examen rectal anual (doar un examen rapid cu degetul) și un test de sânge numit PSA. Majoritatea bărbaților ar trebui să înceapă examinările anuale la vârsta de 50 de ani. Cu toate acestea, dacă aveți antecedente familiale de cancer de prostată, ar trebui să începeți examinările la vârsta de 40 de ani.
  5. Durere testiculară sau modificări Majoritatea bărbaților nu fac examene lunare de auto-testicule, dar probabil că nu este nevoie să realizezi că ceva nu este în regulă. Dacă dezvoltați dureri  este important să aflați ce se întâmplă.
  6. Disfuncție erectilă Disfuncția erectilă (DE) este extrem de frecventă, mai ales pe măsură ce bărbații îmbătrânesc sau dezvoltă alte probleme medicale. Poate fi cauzată de multe probleme medicale sau psihologice și este adesea foarte tratabilă. Nu ar trebui să fie o sursă de jenă, deoarece este o problemă medicală .
  7. Vasectomie O vasectomie este o modalitate foarte comună și ușoară de a preveni sarcinile viitoare. Este mult mai rapid și mai ușor – și mai puțin riscant – decât o femeie care are „tuburile legate”, astfel ca vasectomia este o opțiune bună pentru cuplurile care sunt sigure că nu mai doresc copii .

Daca observi oricare dintre aceste probleme, solicita o programare cu un medic urolog bun, cu experienta , la Centru Medical Speranta in Craiova.