Varicele si Ciorapii compresiviPicioare umflate, dureroase, cu senzatie de greutate NU SUNT CEEA CE ITI DORESTI!
Indiferent ca esti femeie sau barbat, picioarele sunt parte integranta din tine si aspectul si functionalitatea lor nu iti sunt indiferente.
Unul din 5 adulti are probleme cu venele varicoase. Venele din zona membrelor inferioare lucreaza impotriva gravitatii si au rolul sa urce sangele spre celelalte organe.
Cand valvele se deterioreaza, sangele este „ridicat” cu dificultate, stagneaza si determina cresterea in dimensiune a venelor si astfel se dezvolta varicele.
Dacă simțiți umflături și dureri la picioare, ar trebui să consultați un specialist pentru a efectua o consultatie si o ecografie doppler vascular de vene pentru membre inferioare. Poti solicita o astfel de investigatie la Centru Medical Speranta in Craiova .
Medicul iti indica tratament specializat cu îngrijire specifică pentru fiecare tip de patologie, în special pentru cei care suferă de probleme vasculare severe. Pentru ameliorarea simptomelor medicul poate sa indice, in functie de caz, folosirea unor ciorapi compresivi .
Ciorapii de compresie sunt ideali pentru cei care au probleme vasculare și sunt recomandati în tratamentul varicelor. Această boală este legată de cauze genetice și hormonale, dar este frecventă și la persoanele sedentare sau care stau mult timp în picioare. Ciorapii de compresie ajută la prevenirea varicelor și a altor probleme de circulație vasculară. Dar este important să știți cum să folosiți ciorapii de compresie pentru varice, astfel încât acestea să aibă efectul dorit.

💠Tipuri de ciorapi de compresie:
Există mai multe tipuri de ciorapi de compresie. În formă, acestea variază de la chiloți, șosete la vițel, două degete sub genunchi sau chiar la mijlocul coapsei. Cele mai prescrise sunt șosetele de trei sferturi, deoarece varicele sunt mai concentrate în partea inferioară a picioarelor. Medicul dumneavoastră este esențial în alegerea ciorapilor de compresie potrivite pentru dvs., deoarece acestea trebuie să corespundă tipului de insuficiență vasculară pe care o aveți. Țesătura, forma șosetei, clasa de compresie, aspectul estetic, durabilitatea și forma de compresie sunt câțiva factori care variază în funcție de tipul șosetei. La început este normal să te simți inconfortabil, deoarece picioarele nu sunt obișnuite cu presiunea exercitată de șosete.
Dar ciorapii de compresie nu sunt recomandați doar celor care au varice. Acestea pot fi utilizate pentru a preveni diverse probleme de circulație a sângelui. Tipul de compresie este adecvat pentru tipul de etapă a problemei. Ciorapii cu compresie moale sunt indicați pentru a preveni varicele și pentru a preveni oboseala picioarelor. Acestea sunt indicate pentru cei care utilizează pilule contraceptive, care au o tendință ereditară și pentru cei care petrec fie mult timp în picioare, cât și mult timp în picioare.
Oricine simte dureri severe la sfârșitul zilei, care se umflă și are deja varice, ar trebui să poarte ciorapi cu compresie medie. Sunt folosite pentru cazuri mai accentuate, pe lângă faptul că sunt ideale pentru femeile însărcinate sau persoanele care au suferit o operație. Pentru cazurile mai severe și intense, se recomandă ciorapii cu compresie ridicată și extra-înaltă. Consultați un medic care vă recomandă compresia potrivită.
💠Cum se măsoară ciorapii de compresie?
Când vă colectați rețeta de la farmacie, va trebui să luați măsurătorile picioarelor, astfel încât șosetele prescrise să fie potrivite pentru dvs. Acest medicament trebuie luat la trezire, înainte de a vă ridica din pat, astfel încât venele dvs. să nu fie deja dilatate. Pentru a alege dimensiunea ideală a ciorapilor de compresie, va trebui să vă măsurați zona coapsei, gambei și gleznei. Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris ciorapi, poate doriți să vă măsurați zona taliei.
💠Tum se poartă și se păstrează ciorapii de compresie?
Purtați ciorapi de compresie dimineața devreme. Ar trebui să stea culcată în momentul îmbrăcării, evitând dilatarea șosetelor. Pune șoseta pe picior și trage uniform. Când trageți, aveți grijă să nu deteriorați șosetele. Încercați să trageți, evitând forța cu zona unghiei, deoarece acestea se pot intepă. La sfârșitul zilei, înainte de culcare, ar trebui să vă scoateți șosetele. Ciorapii de compresie sunt recomandați numai în timpul zilei. Este esențial ca șoseta să se potrivească strâns la picior și este normal să coste purtarea. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este timpul să ne schimbăm.
Ciorapii de compresie sunt foarte utili pentru cei cu probleme vasculare, dar nu sunt tocmai ieftini, așa că păstrați-i. Nu spălați șosetele în mașină. Acestea trebuie spălate manual și numai cu săpun. Nu răsuciți sau extindeți ciorapii de compresie. Trebuie să se usuce în mod natural, pe o suprafață care le susține. Este important să urmați aceste sfaturi, astfel încât proprietățile ciorapilor de compresie să rămână intacte.