skip to Main Content

Testul de efort la Centrul Medical Speranţa

Testarea la efort este o investigație medicala absolut necesară dar prea puțin recomandata si drept consecinta pacienții sunt prea puțin investigați. Află cum te pregătești pentru un test de efort din linkul următor- pregătirea pentru testul de efort.

Când este indicat un test de efort ?

 Din articolul alăturat află mai multe despre testul de efort care se efectueaza la cicloergometru , la Centru Medical Speranta, in Craiova  :

În cazul pacienţilor care au dureri în piept, respirație dificilă la efort şi factori de risc cardiovascular (HTA, colesterol, diabet, fumat, mediu de stres, ficat gras), este recomandat un control cardiologic urmat de un test de efort ECG. Aceasta poate evidenția suferința arterelor inimii și eventual potențialul de declanșare a unui infarct miocardic acut.

Centrul Medical Speranţa oferă pacienţilor şi testarea ECG de efort Mortara Xscribe. Acesta este cel mai avansat test de efort ECG cu bicicleta ergometrică din Craiova şi foloseşte tehnologii inovative şi algoritmi sofisticaţi (algoritmul VERITAS) pentru interpretarea asistată a ECG şi modulul wireless ce crește siguranța efectuării testului“, a spus dr. Radu Popa, medic cardiolog la Centrul Medical Speranța.

În cazul pacienților care acuză dureri în piept la efort, iar medicul cardiolog, în urma unei consultaţii, stabilește că durerea este stabilă şi de cauză cardiacă, se recomandă un test de efort ECG. „Rolul principal al testului de efort este să se stabilească dacă pacientul rămâne doar pe tratament medicamentos sau este nevoie de coronarografie pe baza scorului Dukes.

Un alt rol este de a stabili dacă pacientul are sau nu boală ischemică. Este important ca testul de efort să fie performant întrucât permite o înregistrare mai bună a semnalului și inclusiv măsurarea automată a tensiunii arteriale.

Testul de efort este indicat şi pentru pacientul care a suferit un infarct sau o intervenţie chirurgicală la inimă.

Testul de efort se poate efectua şi la copii care fac sport pentru a demasca o patologie agravată de efortul fizic şi a verifica gradul de antrenament.

În ghidurile europene, se recomandă testul de efort ca test iniţial pentru stabilirea diagnosticului de BCI stabilă la pacienţii simptomatici prin angina cu probabilitate pretest intermediară (15-65%), dar și la pacienții sub tratament pentru a evalua controlul simptomelor şi ischemia după agravarea simptomelor. Află mai multe din ghidurile europene de cardiologie din linkul următor- ghiduri europene.

Medicul cardiolog Adrian Coandă are la activ coordonarea a numeroase teste de efort ECG , la Centrul Medical Speranța.

Ai grijă de sănătatea inimii tale, fă o programare la Centrul Medical Speranţa – str. Înfrățirii nr. 16, tel 0771.493.887! Medicii cardiologi de la Clinica SPERANȚA  vor găsi soluţii la problemele tale.