Ingrijirea paliativa si bolile de inima„Îngrijirea paliativă îmbunătățește calitatea vieții pacienților și a familiilor acestora care se confruntă cu problemele asociate bolilor care pun viața în pericol, prin prevenirea și ameliorarea suferinței prin identificarea timpurie și evaluarea și tratamentul impecabil al durerii și altor probleme, fizice, psihosociale și spirituale. ” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

Îngrijirea paliativă este o îngrijire holistică care abordează aspectele fizice, emoționale și spirituale ale unei boli pentru pacienți și pentru îngrijitorii sau rudele acestora. Se administrează atât în ​​spital, cât și în afara acestuia. Îngrijirea paliativă îmbunătățește coordonarea îngrijirii .

Îngrijirea paliativă cuprinde si  medicamente și tratamente pentru ameliorarea simptomelor
Tratamente care vă ajută pe dumneavoastră și familia dvs. să faceți față bolilor grave .Se vor intelege prioritatile pentru a se lua deciziile benefice pentru tine.
Dacă aveți boli de inimă, s-ar putea să vă întrebați la ce să vă așteptați sau să vă faceți griji cu privire la sănătatea dumneavoastră. Exista si posibilitatea planificarii prealabile a ingrijirii care cuprinde  pregătirea pentru o perioadă în care s-ar putea să nu puteți vorbi de unul singur .

Îîngrijire complementară:

Echipa care va trateaza va fi marita, caci nu înlocuiește echipa de îngrijire axată pe tratamentul bolii (de exemplu, cardiologul, oncologul), ci mai degrabă adaugă experți echipei.  Trebuie sa aveti in vedere ca aceasta echipa este coordonata pentru a va fi mai bine, d-voastra pacientului.