Dr. Lucia Florescu , medic somnologie – în CraiovaNe bucurăm că se alătură echipei noastre medicale dna dr Lucia Florescu , medic primar pneumologie , competență endoscopie bronșică și somnologie .  Dna dr Florescu are o vastă experiență în somnologie atât în România cât și în Franța.

Este medic cu competență în Somnologie, Managementul general,clinic și terapeutic al tulburărilor respiratorii din timpul somnului,somnologie-poligrafie(M1),polisomnografie și titrare CPAP biCPAP(M2).

Dna dr Florescu va efectua în cadrul clinicii Speranța , poligrafie nocturnă pentru depistarea Sindromului de apnee în somn obstructivă (SASO) și partea de titrare pentru aparatele CPAP.

Titrarea   este necesară pentru a stabili presiunea necesară rezolvării evenimentelor din timpul somnului, legate de respirație , printre acestea menționăm sforăitul, apneea, hipopneea.  În decursul câtorva nopți se va crește progresiv presiunea până se ajunge la un nivel suficient de mare  încât să mențină faringele  deschis în timpul somnului. O titrare cu succes reprezintă stabilirea unei presiunii minime utile care să asigure diminuarea semnificativă și chiar dispariția apneilor, hipopneilor, sforăitului.

Poligrafia nocturnă și mai apoi titrarea, se vor efectua la domiciliul pacientului .