skip to Main Content

Dr. Lucia Florescu , medic somnologie – în Craiova

Ne bucurăm că se alătură echipei noastre medicale dna dr Lucia Florescu , medic primar pneumologie , competență endoscopie bronșică și somnologie .  Doctor Florescu are o vastă experiență în somnologie atât în România cât și în Franța.

Este un medic ce are competență în Somnologie, Managementul general,clinic și terapeutic al tulburărilor respiratorii din timpul somnului,somnologie-poligrafie(M1),polisomnografie și titrare CPAP biCPAP(M2).

Doctor Lucia Florescu va efectua în cadrul clinicii Speranța , poligrafie nocturnă pentru depistarea Sindromului de apnee în somn obstructivă (SASO) și partea de titrare pentru aparatele CPAP. Află mai multe despre aparatele pentru titrare- AICI).

Daca sunteti suspect de Sindrom de Apnee in Somn, medicul va stabili daca este necesar sa efectuati o diagnosticare completa a somnului dvs. cu un aparat numit “poligraf” sau “polisomnograf”.

Cum se face diagnosticarea?

Sindromul de apnee în somn este recunoscut prin simptome nocturne și diurne.
Medicul specialist va evalua mai întâi clinic pacientul. Când suspiciunea clinică de sindrom de apnee în somn (SAS) este foarte mare, diagnosticul de certitudine poate fi stabilit cu ajutorul poligrafului sau polisomnografului.

Etapa de diagnostic și titrare pentru terapia CPAP, este etapa în care un medic specialist cu Atestat în Somnologie stabilește diagnosticul de Sindrom de Apnee în Somn de tip Obstructiv (SASO) și planul de tratament pentru fiecare pacient.
Pentru cei care vor face terapie CPAP medicul specialist este cel care va prescrie presiunile pentru terapia CPAP și va recomanda tipul de dispozitiv medical și de interfață – masca CPAP.

Cum se face titrarea pentru apnee?

Titrarea   este necesară pentru a stabili presiunea necesară rezolvării evenimentelor din timpul somnului, legate de respirație , printre acestea menționăm sforăitul, apneea, hipopneea.  În decursul câtorva nopți se va crește progresiv presiunea până se ajunge la un nivel suficient de mare  încât să mențină faringele  deschis în timpul somnului. O titrare cu succes reprezintă stabilirea unei presiunii minime utile care să asigure diminuarea semnificativă și chiar dispariția apneilor, hipopneilor, sforăitului.

Poligrafia nocturnă și mai apoi titrarea, se vor efectua la domiciliul pacientului .APARAT SOMN

sursă  https://vitalaire.ro/diagnosticarea-apneei-in-somn/