skip to Main Content

Covid 19 Omnicron LA COPIL ! Care pot să fie SIMPTOMELE ?

 
Acest material nu se substituie unui consult medical individual și reprezinta doar opinie personală .
test covid pozitiv omnicron
În aceasta perioadă, atunci cand un copil nu se simte bine, nu putem sa omitem si o infectie cu SarsCov2 Omnicron, care este mult mai contagios fata de variantele anterioare.

Dar care sunt semnele la care un părinte trebuie să fie atent ?

Cum putem să deosebim Covid față de alte probleme de sănătate?
 
În orice situație când copilul este suficient de mare încât să spună că ceva nu este în regulă cu starea sa de sănătate, este bine să îl asculți. Simptomele la copii pot să evolueze mult mai rapid decât la adulți.
 
Un prim simptom poate să fie durerea de burtică, diareea, poate chiar și voma. Numărul de episoade de diaree poate să fie în jur de 3-4 , și într-un timp foarte scurt.
Concomitent, putem să avem subfebrilitate sau o febră ușoară, depinde de felul în care reacționează fiecare copil. Iar un copil care poate să vorbească poate să îți zică că îl doare capul. Până aici am putea avea simptomele unei gastroenterite acute.
Copilul poate să aibă inapetență cât și stare de somnolență. Dacă copilul vrea să se odihnească dintr-o dată, este bine să îl lasi să se odinească.
Pentru orice problemă referitoare la starea de sănătate a copilului tău solicită un consult la medicul pediatru. Mai multe despre consultul la medicul pediatru, în Craiova, află din următorul link – consult pediatrie.
 
Dacă avem febra ridicată sau dacă copilul se deshidratează sau starea de somnolență persistă apelează serviciul de urgentă și indică simpotomele !
 
Simptomele enumerate anterior poți să le observi chiar și în decurs de 2 ore.
 
Mai apoi poate să apară simptome legate de o infecție în tractul respirator superior- congestie nazală cât și durere în gât. Și desigur și tusea seacă inițial . Cât și dureri de muschi.
Mai apoi poți să observi o tusea lătrătoare sau o respirație șuierătoare cât răgușeală, simptome specifice unei laringotraheobronșită.
Toate acestea pot să persiste câteva zile – chiar si o saptamana si trebuie tratate adecvat.
Atunci când observi oricare dintre simptomele observate este necesar să i se facă un test . Testele trebuie să fie recoltate conform indicațiilor producătorului și de către personal specializat. Sunt cazuri în care aceste teste trebuie să fie repetate poate peste încă o zi sau două. În prima zi de simptome testul poate să iasă negativ, de aceea este necesar să fie repetat.

 Recomandări 

Daca testul este pozitiv, medicul de familie al copilului va fi informat și se va urma protocolul corespunzator. Copilul va fi in izolare si alti membrii ai familiei vor fi in carantina sau in izolare, in functie de rezultatele testelor.
 
Însa nu trebuie să disperi și nici să sperii copilul. Pastreaza-ti calmul! !
Se poate sa ai si tu simptome sau poate alti membrii ai familiei cu care copilul a intrat in contact.
 
Trebuie să știi că poți să soliciți și o CONSULTAȚIE ONLINE la medicul pediatru! Suni medicul pediatru și faci o programare pentru un consult online si la ora stabilita te va suna pediatrul. Acesta poate să îți trimită online și rețetă cu medicamentele necesare.
 
Centru Medical Speranța – Craiova, Strada Înfrățirii nr. 16
Telefon 0771493887