skip to Main Content
Testul Tilt Ce Presupune

Ce trebuie să știi despre etapele testului mesei înclinate – Testul TILT și unde se poate efectua

Ce se întâmplă în timpul testului mesei înclinate- TESTUL TILT?

Un test de masă înclinată poate fi efectuat și în ambulatoriu, chiar și în cabinetul de explorări din Craiova. Testul mesei inclinate (sau testul tilt) este o procedură medicală utilizată pentru evaluarea tulburărilor de reglare a tensiunii arteriale și a altor condiții asociate.  Află pentru ce afecțiuni este indicat testul tilt, din linkul următor- afectiuni test tilt. 

Etapele testului mesei înclinate

Vi se va cere să îndepărtați orice bijuterii sau alte obiecte care pot interfera cu testul.Vi se va cere să scoateți hainele de la talie în sus.Vi se va cere să vă goliți vezica urinară înainte de procedură. Apoi urmează pașii :

  1. Electrozii sunt atașați la piept și conectați la un ECG ca într-un test ECG standard.
  2. Un monitor de tensiune arterială va fi atașat de deget și/sau braț. Vi se va cere să vă întindeți plat timp de cinci minute pe un pat special care se poate înclina.
  3. Patul tău va fi înclinat încet în sus, la aproximativ 60 până la 90 de grade, astfel încât să fii aproape în picioare.
  4. Testul va continua timp de 20 de minute sau până când vă simțiți amețit sau leșin și arătați o modificare a ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale.
  5. Dacă încă vă simțiți bine, este posibil să vi se administreze un spray de trinitrat de gliceril (GTN) sub limbă și să vi se încline încă 15 minute. Acest lucru vă poate ajuta să vă reproduceți simptomele, făcând ritmul cardiac puțin mai rapid și tensiunea arterială puțin mai scăzută.
  6. La sfârșitul testului, vi se va permite să vă ridicați. Într-o poziție înclinată veți fi doar  timp de 15 – 45 de minute din durata testului. Puteți cere oricând oprirea testului dacă simțiți că nu puteți continua. Află mai multe din linkul – infomation support

Este important să discuți cu medicul tău înainte de testul mesei inclinate pentru a înțelege scopul și procedura în detaliu. Medicul îți va oferi instrucțiuni specifice privind pregătirea și alte recomandări care să fie aplicate înainte și după test.

testul mesei înclinate

Testul tilt- află mai multe din linkul nostru – testul mesei înclinate.

Din datele pe care le avem la momentul scrierii acestui articol, în România, acest test se poate efectua în Craiova, București, Brașov și Constanța.

Sursă articol

https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/tilt-table-testing

https://www.bhf.org.uk/informationsupport/tests/tilt-test