skip to Main Content

A doua opinie medicala- pentru binele pacientului

Dr. Radu Popa: A doua opinie medicală creşte confortul psihic al pacientului

 

Dacă ați fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă, este esențial să luați în considerare toate opțiunile și alternativele adecvate. Uneori, simţim nevoia unei alte păreri medicale, iar acest lucru este perfect firesc.

 

“Pacienții care au deja un medic la care merg pentru monitorizarea stării de sănătate  pot stabili oricând programare pentru o a doua opinie oricând cu unul dintre medicii noştri, de la Centrul Medical Speranţa. Nu trebuie să fie o problemă că au mers la un alt medic înainte. Şi cu siguranță, nu trebuie să ne facem griji cu privire la „jignirea” medicului iniţial. Important este ca pacientul să ajungă la un confort psihic legat de starea sa de sănătate. Dacă există îndoieli  referitoare la schema de tratament  sau,  cu intervenția chirurgicală indicată ori cu modul în care afecțiunea vă poate afecta viața  este recomandat să solicitați o altă consultaţie, pentru că aceasta are un impact pozitiv asupra sănătății d-voastră”, explică dr. Radu Popa, cardiolog la Centrul Medical Speranţa.

 

De cele multe ori, un alt doilea aviz medical vă poate confirma prima opinie şi, astfel, poate să crească încrederea pacientului în recomandările medicului original

A doua opinie medicală la Centru Medical Speranța poate însemna , pe lângă confiramarea diagnosticului inițial și alte  recomandări importante suplimentare care vă pot fi deosebit de utile.

 

Mai multe opinii medicale înseamnă colaborare si nu concurenta, pentru binele pacientului

 

Sunt, totuşi, situaţii excepţionale în care diagnosticul poate fi infirmat sau, dimpotrivă, confirmat, la un al doilea specialist. La Centru Medical Speranța, vă vom sfătui , în  cazul în care considerăm că sunt necesare teste suplimentare.

 

A doua opinie medicală este binevenită atunci când simţim această nevoie. Există şi situaţii în care un diagnostic este dificil de stabilit în anumite condiţii,  iar în aceste cazuri se întâmplă chiar ca specialistul să îi recomande pacientului să solicite încă o opinie.

Mai multe opinii medicale trebuie văzute ca o colaborare între medici pentru binele pacientului, consideră specialiştii Centrului Medical Speranţa. Puteți apela cu încredere la  medicii clinicii noastre din specialitațile – cardiologie, pneumologie, pediatrie, urologie, nefrologie.

Centrul Medical Speranța se află în Craiova, pe str. Înfrățirii nr. 16.
Pentru detalii și programări puteţi suna la telefon 0771.493.887

facebook.com/centrumedicalsperantacraiova

 

Articol publicat de catre Centru Medical Speranta in Gazeta de Sud