Sindromul MARFAN

    Știați că exista mai multe pareri care considera că Abraham Lincoln, celebru presedinte american , avea sindromul Marfan ?

Simptomele potențiale ale sindromului Marfan includ o structură corporală înaltă și subțire; dinți înghesuiți; miopie; murmur cardiac; sternul proeminent sau concav; laxitatea articulațiilor și coloana vertebrală curbată.
Este posibil ca copilul dumneavoastră să nu experimenteze unele dintre aceste simptome, deoarece sindromul Marfan poate afecta copiii în moduri diferite.
Copiii cu sindrom Marfan trebuie să fie foarte conștienți de faptul că nu trebuie sa își streseaze inima practicand sport.
De asemenea, sunt mai susceptibili la afectarea articulațiilor și ligamentelor.
Trauma toracică este un alt risc care trebuie evitat, precum și deteriorarea ochilor.
Ce poate fi o leziune ușoară la un alt copil ar putea deveni mai grav pentru un copil cu sindrom Marfan.

 Care este cauza pentru sindromul Marfan ?

Aceasta boala este cauzată de o mutație a unei gene numită FBN1. Mutația limitează capacitatea organismului de a produce proteinele necesare construirii țesutului conjunctiv. Una din patru persoane cu sindrom Marfan dezvoltă afecțiunea din motive necunoscute. O persoană cu sindrom Marfan are șansa 1 din 2 de a-l transmite copilului său.
   Speranța medie de viață a celor cu sindrom Marfan este de aproape 70 de ani.

💠 Majoritatea persoanelor cu sindrom Marfan suferă de miopie sau miopie și curbură anormală a ochiului sau astigmatism. Acestea pot fi deosebit de mari, deoarece defectul țesutului conjunctiv poate afecta corneea, cristalinul și creșterea ochiului.

💠Persoanele care au sindromul Marfan pot avea țesuturi mai slabe decât în ​​mod normal în valvele cardiace. Acest lucru poate produce întinderea țesutului supapei și o funcție anormală a supapei. Când supapele cardiace nu funcționează corect, inima ta trebuie deseori să lucreze mai mult pentru a compensa. Acest lucru poate duce în cele din urmă la insuficiență cardiacă.

   Cele mai frecvente anomalii cardiovasculare sunt dilatarea aortei și insuficiența mitrală. Majoritatea copiilor cu sindrom Marfan au dilatație a rădăcinii aortice.

Solicita o programare la cardiolog pediatru in Craiova pentru a ai o suspiciune de Sindrom Marfan pentru copilul tau!